Ponedeljak 11.03.2019.
04:33
Vestionline, trendy.rs

Planirate šoping u Milanu? Ovo su mesta za vas (VIDEO)

youtube/ Yury Sirri Nakvas
 

Dok je quadrilatero della moda (šoping distrikt okružen sa četiri strane ulicama u kojima se nalaze butici najvećih dizajnerskih imena) predstavlja veliku atrakciju za posetioce, grad nudi širok izbor maloprodajnih radnji za sve vrste budžeta i koji nude sve stilove (neki čak i imaju i sopstvene restorane!). Ako tražite fantastične avantgardne prodavnice, idite do dela Navigli sa svojim karakterističnim kanalima.

Počnimo od Modne četvrti, Via Verri, i prodavnice Watchmaker’s, čiji je interijer osmislio Antonio Vittorio Carena. Ceo prostor je opremljen modernim i udobnim nameštajem izradjen od najkvalitetnijih materijala. Prostor priča priču o 75 godina postojanja kompanije koja je osnovana 40-ih godina kao laboratorijska radionica. Prostor u prizemlju posvećen je svetu proizvoda kompanije Cartier i Lange & Sohne.

Nekoliko koraka dalje, prodavnica Marni u Montenapoleonu, nastala je saradnjom modnog dizajna Consuelo Castiglioni i arhitekte Luz Marije Jaramille, a proteže se na 310 m2 na dva sprata. Geometrijske uzorci, podovi i mermerne ploče krase Marnijevu prodavnicu.

Ovaj novootvorena  prodavnica, bistro i cvećara u skrivenom dvorištu u oblasti Navigli zamisao je tima lokalnih arhitekata i kreativaca. Ovde ćete pronaći fantastične komade najpoznatijih dizajnera nameštaja u Italiji, kao i jedinstvene predmete za kuću, poput venecijanskih vaza od stakla ili vintage pepeljara. Kada završite sa šetnjom, ostanite da pojedete odličan obrok ili koktel u bistrou Sikieme.

CAVALLI E NASTRI

Cavalli e Nastri sastoji se od tri magična butika koji prodaju najbolju vintidž odeću i aksesoare, i dizajnirani su na zabavan i unikatan način. Butik u distriktu Brera fokusira se na ženske komade odeće, dok postoje još dve prodavnice u istoj ulici u blizini Colonne di San Lorenzo – jedna prodavnica ima samo mušku garderobu. Svaki butik nudi vintidž modnu liniju s pogledom na današnje trendove.

A ima još mnogo mesta koja predstavljaju stecište turista iz celog sveta, na vama je da odlučite koje mesto vam najviše prija.

2024 © - Vesti online