Subota 09.03.2019.
16:54
Vestionline, Sportklub

Murinjo: Za Pogbu nisam našao rešenje

EPA/Facundo Arrizabalaga
Pol Pogba je jedva dočekao odlazak Žozea Murinja

- Pre nego što je novi menadžer došao, ja sam bio u senci. Sedeo sam nam na klupi“, istakao je Pogba pošto je Murinjo krajem 2018. napustio klub.

Svoje viđenje odnosa sa vezistom dao je i nekadašni menadžer Crvenih đavola.

- Tokom dva meseca kada nisam radio, razmišljao sam o svemu. Čovek uvek pokušava da pronađe rešenja za probleme. Ali, postoji problem za koji nisam mogao da nađem rešenje, a to je: Kada igrač igra, menadžer mu se dopada, ali kada ne igra, tada mu se ne sviđa - naveo je Murinjo u intervjuu za portugalski portal „beIN Sports“.

Pogba poslednjih nekoliko nedelja pod vođstvom 56-godišnjeg Portugalca nije bio deo startne postave i, prema Murinjovim rečima, zbog toga sa njim nije bio u dobrim odnosima.

Čuveni fudbalski stručnjak priznaje da 25-godišnjak i on jednostavno nisu bili na istim talasnim dužinama.

- Mislim da je otprilike sa nama sličan slučaj kao i sa svim ljudima u određenom radnom okruženju širom sveta. Neki ljudi vam se dopadaju više nego neki drugi. To je normalno. Radi se o ličnosti, kako se neko ponaša i kako misli. Zbog toga neki igrači sjajno funkcionišu sa trenerom, a neki drugi ne tako dobro. To je hemija.

Murinjo je 18. decembra morao da se pozdravi sa Crvenim đavolima, a dan kasnije je Ole Gunar Solskjer imenovan za njegovog naslednika. Od tada Pogba pruža odlične partije i u 15 odigranih mečeva upisao je devet golova.

2024 © - Vesti online