Subota 07.08.2010.
10:32
Srna

Sarajevo: Papire imaju, zemlju im ne vraćaju

Sarajevo

Uprkos činjenici da imaju pravosnažno rešenje izdato 20. februara 2004. godine u kome se nalaže Opštinskom sudu u Sarajevu da u zvaničnim evidencijama zemljište površine 2.700 metara kvadratnih upiše pravo vlasništva u korist Zaharija Jošila, to je učinjeno samo u Zemljišno-knjižnoj kancelariji, dok u katastru to još nije učinjeno, pišu "Nezavisne novine".

Članovi ove porodice objašnjavaju da se radi o zemljištu koje im je vraćeno u posed pošto je bilo oduzeto 1982. godine za regulaciju korita reke Dobrinja. S obzirom na to da u predviđenom roku zemljište nije bilo iskorišćeno za šta e planirano, tražili su da im bude vraćeno.

Porodica Jošilo pretpostavlja da se radi o svesnoj opstrukciji jer je njihova parcela koja, kako navode, trenutno vredi oko pola miliona evra, navodno obećana jednom privatnom investitoru.

"Naša je porodica na tom području živela vekovima, a danas smo dovedeni u situaciju da to dokazujemo jer nam stalno traže neke dodatne papire i rešenja, a kada i to ispoštujemo, na poštivanje rešenja čekamo uz obrazloženja koja su besmislena i neargumentovana", rekao je Miran Jošilo, sin Zaharija Jošila.

U Pres službi opštine Novi Grad rekli su "Nezavisnim novinama" da je upravni postupak po zahtevu stranke u toku i da je punomoćnik stranke, advokat Ismet Hamzić, uključen u postupak, kao i da je upoznat sa svakom upravnom radnjom provedenom u postupku.

2024 © - Vesti online