Subota 09.03.2019.
14:56
Vestionline

Najmlađi potpisnik ugovora u MLS ligi posle bivšeg igrača Jagodine

twitter.com/ChicagoFire
Paunović s 14-godišnjim golmanom i njegovim trenerima u Čikagovoj akademiji

Dečko, koji će vrlo brzo da napuni 15 leta, ima 193 cm. Trenira u Čikagovoj fudbalskoj školi, a ugovor je potpisao do 2022, s mogućnošću da to bude i do 2023. 

Američka soker liga podstiče klubove da sklapaju ugovore s darovitim igračima koji su "lokalci", a Slonina je rođen u Adisonu, varoši s 37.000 duša, koji je od Čikaga na pola sata vožnje. Pod nadzorom je i fudbalske akademije nacionalne federacije.

twitter.com/ChicagoFire
 

Jedini koji je bio i mlađi kada je stavio potpis na ugovor s timom MLS lige bio je Fredi Adu. On je rođen u Gani 1989, a u obećanu zemlju Ameriku stigao je kad mu je bilo osam godina pošto se njegovoj majci posrećilo da na lutriji dobije zelenu kartu. Tek što je napunio 14, potpisao je ugovor s Di-Si junajtedom, u kojem danas igra proslavljeni engleski reprezentativac Vejn Runi.

Prošao je i mlađe američke selekcije, igrao je i za seniorski tim, mislili su da je novi Pele, a valoviti putevi karijere doveli su ga i u Jagodinu. Kad je taj tim bio superligaš, bio je njegov član u prvom delu sezone 2014/15. Nije se naigrao. Naprotiv. 

Sada je bez kluba. Do kraja prošle sezone igrao je u američkom niželigašu Lajtsu iz Las Vegasa.

   

2024 © - Vesti online