Subota 09.03.2019.
12:17
Vestionline

Tamo gde nema atletske staze: Navijač Hibernijana grubo omeo desnog beka Rendžersa da izvede aut (VIDEO)

hibernianfc.co.uk
S utakmice u Edinburgu

Navijači na Ostrvu, zna se, nisu cvećke, ali je jedan umalo prešao sve granice. Potkraj prvog poluvremena u utakmici Hibernijana i Rendžersa u Edinburgu, pri vođstvu gostiju s 1:0, desni bek tima iz Glazgova Džejms Tavernije je došao da izvede aut ispred tribine s domaćim pristalicama. 

Taman kada je posegao za loptom, ogradu je preskočio jedan navijač Hibernijana, šutnuo mu je ispred očiju, a onda je krenuo i da ga gura. Rendžersov igrač mu nije ostao dužan. Odgurnuo je i on njega. Da se koškanje ne razbukti pobrinulo se obezbeđenje, koje je na jedvite jade obuzdalo tu vrelu glavu, a zatim ju je izvelo sa igrališta.

Škotska policija je saopštila da je to neki 21-godišnjak. Uhapšen je. Izvršna direktorka Hibernijana Lijen Dempster je obećala da će mu klub doživotno zabraniti dolazak na stadion.

Domaćin je u 76. minutu izjednačio. Rendžersu, kojeg trenira proslavljeni fudbaler Liverpula i engleske reprezentacije Stiven Džerard, bod je malo u šampionskoj trci s najljućim suparnikom Seltikom. Gradski rival danas dočekuje trećeplasirani Aberdin i ima priliku da odmakne deset bodova svom prvom pratiocu.

2024 © - Vesti online