Subota 09.03.2019.
11:00
Vestionline

Boaći toplo-hladno pa povreda

facebook.com/crvenazvezdafk
Boaći na meču u Lučanima na kojem je bio neprimetan kao i u "večitom derbiju"

 

Napadač iz Gane Ričmond Boaći (26) muči se od kada se poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka, dok je Zvezda slavila debitantski ulazak u Ligu šampiona, vratio u njene redove iz Kine. Retko je imao kontinuitet igara. Sasecale su ga povrede, a pauzu pravi i u susretu "crveno-belih" sa Zemunom (18 časova) na "Marakani" u 26. kolu državnog prvenstva.

Ima problem sa zadnjom ložom i već je krenuo s terapijama. Isto ga je sputalo i jesenas, ali se stručni štab nada da sada nije toliko ozbiljno.

I bez njega utakmica je prilika da se postavi klupski rekord po broju uzastopnih ligaških mečeva bez poraza (52).

Boaćija su ove sezone povrede već dva puta odvojile od terena. Propustio je i utakmicu s Pari Sen Žermenom u Parizu u Ligi šampiona, a zatim su ga nevolje snašle od kraja oktobra do decembra.

Činilo se da je tokom zimskih priprema uhvatio golgeterski ritam. Postigao je dva pogotka na prolećnoj premijeri protiv Vojvodine (4:0), ali je bio gotovo neprimetan protiv Partizana i s Mladošću u prethodna dva kola. U Lučanima je od početka igrao s Milanom Pavkovom u napadačkom tandemu.

Boaći ima 11 mečeva od povratka iz Đangsua. Dao je osam golova uz tri asistencije u Superligi, dok u Ligi šampiona nije bio strelac na tri utakmice u timu (ukupno 189 minuta).

2024 © - Vesti online