Petak 08.03.2019.
22:31
Vestionline, telegraf.rs

Protesti "Jedan od pet miliona" održani u više gradova Srbije

Dejan Tomić, Goran Slaba
Foto: Arhiva

U više gradova u Srbiji večeras su održani protesti "Jedan od pet miliona", a uz različite transparente i zastave zahtevi se ponavljaju – smena vlasti, pristojna i slobodna Srbija, veća prava za žene, i rešavanje lokalnih problema.

Na petom protestu u Subotici, novinar Srđan Škoro iz Beograda rekao je da vlast na sve načine pokušava da pocepa proteste, ali je da u tome neće uspeti i da će protesti trajati sve dok ovaj režim ne ode.

Organizatori su čestitali damama 8. mart, kako je rečeno, "dan borbe" za ravnopravnost žena i nakon toga zajedno sa okupljenim građanima uz pištaljke, prošetali centralnim gradskim ulicama.

Na protestu u Pančevu okupljenim građanima pre šetnje gradskim ulicama obratili su se Ljupka Mihajlovska, narodna poslanica iz Jabuke i Zoran Jovanović, nezavisni odbornik, koji su na kraju izlaganja pozvali sugrađane da dođu sutra u Beograd i da učestvuju u protestnoj šetnji u glavnom gradu.

Tanjug
Foto: Arhiva

U Vranju, okupljenim građanima se obratio Boško Obradović predsednik Dveri, nakon čega su noseći transparent na kome je pisalo "Vranje bez straha, Jedan od pet miliona" pošli u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama.

Na Trgu glumaca u Kruševcu građani su zatražili – ostavku gradonačelnice Jasmine Palurović, gradskih većnika, nadzornog odbora Gradske toplane, umanjenje tri naredna računa za grejanje za 50 odsto, veću bezbednost grada, bolje uslove lečenja, da građani dobijaju prave i istinite informacije, kao i pravo na drugačije mišljenje.

Na šestom protestu "Jedan od pet miliona", u Smederevu građani su se okupili na trgu "Karađorđev dud" gde su im se obratili doktorand na Fakultetu političkih nauka Jelena Vujanović i Nikola Kojo, filmski i pozorišni glumac.

Šetnjom centralnim gradskim ulicama u Loznici je održan šesti po redu protest "Jedan od pet miliona". Lozničani traže smenu vlasti na republičkom i lokalnom nivou, kao i veća prava za žene.

2024 © - Vesti online