Petak 08.03.2019.
12:24
Vestionline

Vučić: Nismo se uplašili Albanaca, sačuvaćemo Srbiju

Tanjug
Aleksandar Vučić

- Sačuvaćemo i Srbiju i srpske interese i nismo se uplašili ni njihovih pretnji, ni njihovih pomagača - rekao je Vučić posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost i sastanka sa trećim čovekom američkog Stejt departmenta Dejvidom Hejlom, koji je pozvao Prištinu na ukidanje taksi, a "obe strane" na uzdržavanje od provokacija.

Podsetio je da je prošlo 2.149 dana od neformiranja ZSO, što je bila jedina obaveza Prištine, da su oni potom uveli takse i da "love" ljude koji koji bi da prevezu i tri paketa keksa na KiM.

- Posle platforme, koja znači i kojom pokazuju da nikad nisu želeli dijalog i da ga ne žele ni u budućnosti, mogu samo da kažem da ćemo čuvati i verujem sačuvati mir. Naš odgovor će biti odlučan, ozbiljan i čvrst, sačuvaćemo i Srbiju i srpske interese. Nismo se uplašili ni njihovih pretnji, ni njihovih pomagača - rekao je Vučić.

- Želimo mir, kompromis, ali nećemo prihvatiti ucene i pritiske koji znače odustajanje od naših nacionalnih interesa zato što bi se to nekome u svetu svidelo - dodao je on.

2024 © - Vesti online