Petak 08.03.2019.
10:47
Vestionline

Pavkov, Gajić i Bogosavac na Krstajićevom spisku?

twitter.com/gollaso
Milan Pavkov, napadač Crvene zvezde

Ne očekujemo mnogo promena u odnosu na selekciju koja je osvojila grupu u Ligi nacija, ali prema poslednjim informacijama biće nekih novih imena.

U timu za mečeve u martu navodno će se naći i trojica debitanata, i to iz Superlige Srbije - bekovi Crvene zvezde i Čukaričkog, Milan Gajić i Miroslav Bogosavac, te napadač Zvezde Milan Pakov.

Takođe, Krstajić je u sastav "Orlova" vratio dvojicu igrača koji nisu bili prisutni prethodnih godina: iskusnog štopera Stefana Mitrovića (Strazbur) i krilnog fudbalera Darka Lazovića (Đenova).

Mitrović je 13 puta nastupao za A tim Srbije, a poslednji put 2017. u porazu od Austrije 3:2 u završnici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Imao je potom i problema sa povredama, ali je ove sezone lider odbrane francuskog Strazbura, čiji je i kapiten.

Lazović ima samo pet nastupa za reprezentaciju, a poslednji put je igrao pre skoro pet godina. Bilo je to u prijateljskom meču sa Panamom. Ove sezone je postigao dva gola uz četiri asistencije u Seriji A. Lazović je odigrao 95 utakmica u Seriji A u karijeri.

Srbija će novi kvalifikacioni ciklus početi gostovanjem Nemačkoj, u prijateljskoj utakmici u Volfsburgu 20. marta.

Pet dana kasnije "Orlovi" igraju i prvi meč Grupe C kvalifikacija za EURO 2020, gostuju aktuelnom šampionu Evrope Portugalu u Lisabonu.

Pored aktuelnog šampiona Evrope, u kvalifikacionoj grupi sa Srbijom su još Ukrajina, Litvanija i Luksemburg.

Konferencija za medije na kojoj će Krstajić saopštiti spisak zakazana je tačno u podne u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

2024 © - Vesti online