Četvrtak 07.03.2019.
21:15
Vestionline

Liga Evrope: Ajntraht nadirao, ali se Inter odbranio, Arsenal osetio ljutinu Rena

Tanjug/AP Photo/Michael Probst
Filip Kostić

Defanziva Intera odolela je naletima Ajntrahta tokom čitavih 90 minuta i zahvaljujući italijanskom "katanaćo" stilu igre obezbedila 0:0. Luka Jović i kompanjoni su imali potpunu inicijativu na svom terenu, pravili akcije, pretili Handanoviću sa svih strana, ali nikako da obraduju navijače pogotkom. 

Mogli su u 22. minutu i da budu u rezultatskom minusu, posle starta kapitena domaćih Fernandeša nad Martinesom u svom šesnaestercu. Marcelo Brozović je slabo izveo penal i golman Kevin Trap dolazi do sigurne odbrane. 

Ko prolazi dalje videće se na "Đuzepe Meaci".

Veliko iznenađenje priredili su fudbaleri Rena, savladavši čuveni Arsenal 3:1 na svom stadionu. "Tobžije" su i protiv BATE Borisova u prethodnoj fazi izgubili prvi meč u gostima 1:0, ali su nadoknadili na "Emirejtsu" 3:0 Sada će biti malo teže.

Aleks Ivobi je doveo engleski klub u vođstvo već u trećem minutu. Crveni karton Sokratisu Papastatopulosu u 41. minutu je otvorio vrata Renovim igračima i minut kasnije Burigo izjednačuje. Tragedija Arsenala se nastavila u drugih 45 minua, lovac je postao lovina. Monreal je autogolom u 65. minutu doneo prednost francuskoj ekipi, Sar u 88. diže na 3:1.

Zagrebačkli Dinamo je u prvom duelu osmine finala pobedio portugalsku Benfiku na "Maksimiru" minimalnim rezultatom, precizan je bio Bruno Petković sa jedanaest metara.

Revanši se igraju 14. marta.

Rezultati odigranih utakmica:

Ajntraht - Inter 0:0

Dinamo Zagreb - Benfika 1:0

(Bruno Petković 38' (p.))

Sevilja - Slavija 2:2

(Ben Jeder 1', Munir 28' - Stoh 25', Krol 39')

Ren - Arsenal 3:1

(Burižo 42' , Monreal 65', Sar 88' - Ivobi 4')

Zenit - Viljareal 1:3

(Azmun 35' - Ibora 33', moreno 64', Morlanes 71')

Utakmice od 21h:

Čelsi - Dinamo Kijev 

Napoli - Salcburg

Valensija - Krasnodar

2024 © - Vesti online