Petak 08.03.2019.
02:30
Mondo.rs, Vestionline

Neka vas ne zavaraju ove pozitivne promene

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Na primer, ako partner ranije voleo da vam pokazuje privrženost, a sada to odjednom radi, moguće je da u vašoj vezi nije sve sjajno.

Ipak, nemojte na brzinu da donosite zaključke već prvo razmislite koji su sve mogući uzroci za promenu u partnerovom ponašanju, a onda i razgovarajte o tome, savetue stručnjak za veze Holi Cink, dodajući da partnerova reakcija može da vam otkrije da li s pravom sumnjate da vas vara.

- Ako se partner zbog vašeg pitanja unervozi ili postane anksiozan, počne da se brani ili da vas 'otkači', to može biti znak da nešto krije - kaže psihoterapeut dr Dženifer Hauard.

Pogledajte koje naizgled pozitivne promene u vezi mogu da budu znak da vas partner vara.

Odjednom je neverovatno romantičan/na

Sjajno je ako pored sebe imate romantičnog partnera, ali ako je odjednom takav, kupuje vam poklone i donosi cveće, obratite pažnju.

S jedne strane, to vam sigurno prija, ali imajte na umu da motiv za to može da bude partnerova griža savesti ili pokušaj da vas zavara, kako biste mislili da je među vama sve u redu, upozorava klinički psiholog dr Helen Odeski.

Ako je partner pretrano romantičan, a pritom ste primetili neke znake varenje i sumnjate, nije loša ideja da razgovarate o tome.

Seksualni život je sjajan

Možda vam je uzbudljivo i zabavno to što partner želi seks češće nego inače, ili želi da eksperimentišete u krevetu. Ali, ova naizgled pozitivna promena može da bude znak da vas vara.

- Iako seksualna pažnja može da bude laskava, to može biti i manipulativni pokušaj da ne posumnjate na prevaru - ističe dr Odeski. Pa stvarno, zašto biste sumnjali da vas vara, ako je seks sjajan?

Opet ističemo, ne donosite zaključke prebrzo, možda prosto želi da oživi strasti među vama.

Previše se trudi oko izgleda

Ne treba da budete sumnjičavi jer je partner/ka krenuo/la teretanu, recimo, možda samo želi da povede malo više računa o zdravlju. Ali, ako pravi drastične promene svog izgleda i odjednom se neverovatno trudi da što bolje izgleda, verovatno imate razloga za sumnju.

Crvena lampica trebalo bi da vam se uključi i ako iznenada počne da se oblači potpuno drugačije i kupuje dosta nove odeće jer, verovatno, želi da impresionira nekog novog.

Češće se javlja

Još jedna slatka promena koja krije ne tako slatku istinu. Naime, ako vam partner odjednom šalje poruke, želi da zna gde ste, kada ćete biti kod kuće... možda pokušava da osmisli svoj raspored tako da ga ne uhvatite u prevari.

Više se ne svađate

Možda ste pomislili da je divno što se više uopšte ne svađate, ali...

- Zvuči čudno, ali ako vaša 'loša' veza odjednom postane sjajna, to može biti znak da vas partner vara - kaže stručnjak za veze Džastin Lovel. Da, možda deluje kao čudo što se više ne svađate, ali pravi razlog je možda to da partneru više nije stalo.

- Razlog za to može da bude jer je partner koji vara i srećniji i oseća grižu savesti - ističe Lovel. A to može biti i znak da je partner počeo da se "odjavljuje" iz veze, pa više i ne želi da se potrudi da popravi stvari među vama...

Pokazuje privrženost

Nema ništa loše u tome, osim ukoliko je reč o ponašanju koje nije karakteristično za partnera.

Ako vas vara, - počeće da oseća grižu savesti, a to će pokušati da nadomesti lažnim osećajem sigurnosti i entuzijazmom u vezi - kaže stručnjak za seks i veze Mekenzi Rijel.

Važno je da imate na umu da nijedna od ovih promena ne znači definitivno da vas partner vara. Ima puno pravo da se trudi da bude bolji, ljubazniji prema vama, da vam iskazuje ljubav. Ali, ako primećujete iznenadne promene, a još vas i neki znaci navode da posumnjate da vas vara, možda ne bi bilo loše da verujete instinktu. Dajte sebi i partneru neko vreme, motrite na situaciju, pa ako se ništa promeni, razgovarajte sa partnerom.

2024 © - Vesti online