Sreda 06.03.2019.
14:16 >> 18:05h
Vestionline

Zvezdini treneri poravnati u klupskom rekordu: Milojević - Muslin 51:51 (45/6:45/6)

MN. Press
Strelac Dušan Petković predvodio radost igrača OFK Beograda na meču u kojem je Zvezda najzad pala

Zvezda je pod vođstvom Vladana Milojevića poslednji put izgubila u ligaškom duelu 1. oktobra 2017. U prošlom prvenstvu jedini put je i pala protiv Napretka u Kruševcu. Njenu mrežu je zatresao prekaljeni Nikola Mitrović efektno lobujući Milana Borjana u šestom minutu nadoknade vremena - 1:0.

Bilo je to u 12. kolu. U sledećih 26 utakmica do kraja šampionata "crveno-beli" su pobedili u 23, a triput su odigrali nerešeno: s Bačkom (2:2) i Partizanom (1:1) u gostima i s Napretkom (1:1) na "Marakani". U plej-ofu osam najuspešnijih timova iz osnovnog dela postigli su svih sedam pobeda.

Serija bez poraza je nastavljena i u ovoj sezoni. Posle pobede protiv Mladosti (3:1) Zvezda vodi na tabeli s 22 pobede i tri remija.

U Lučanima, dakle, izjednačen je klupski rekord, koji je na razmeđu dva milenijuma bio omeđen jednom utakmicom iz jeseni 1999. i jednom iz ranog proleća 2001. U te dve Zvezdine šampionske sezone trener joj je bio Slavoljub Muslin, koji će među navijačima biti upamćen kao najzaslužniji za to što je prekinuta Partizanova prevlast, ali je u svom prvom trenerskom "večitom derbiju" napustio poprište pognute glave.

"Crno-beli" su 30. oktobra 1999, u 113. međusobnom ligaškom okršaju dva naša najveća kluba, pobedili najljućeg rivala na svom stadionu s 2:0. Trener im je bio Milorad Ješić. Saša Ilić je u 15. minutu postigao prvi gol, a Zvezdinu sudbinu je zapečatio Mateja Kežman u 87.

MN. Press
Kežman između Dudića i Zvezdinog kapitena Bunjevčevića na 113. "večitom derbiju"

Nadalje su se "crveno-beli" domogli prve titule državnog prvaka posle pet godina tako što su u 29 utakmica ostvarili 27 pobeda i dva remija. Možda bi u tom prvenstvu Zvezdina niska bila i duža da je igrala i Priština, ali je njeno učešće posle rata na Kosmetu bilo nemoguće.

U sledećem šampionatu Zvezda je u prvih 22 kola postigla 18 pobeda, a četiri puta je igrala nerešeno i to kao gost Zemuna (1:1), Hajduka iz Kule (0:0), Obilića (1:1) i Zete (2:2). Crni petak joj je došao na Omladinskom stadionu na Karaburmi. 

OFK Beograd, predvođen trenerom Zvonkom Vargom, nekadašnjim Partizanovim asom, savladao ju je s 2:1. Domaćina je u vođstvo doveo half Dušan Petković u 27. minutu. Izjednačio je Goran Drulić u 59. minutu, a napadač "romantičara" Petar Divić je u 77. pokidao Zvezdinu nisku bez poraza.

Prilika da se Milojević izdvoji u klupskim analima biće u nedelju kada se dočekuje Zemun, koji je u onoj Muslinovoj seriji jednom odoleo i na "Marakani" (1:1).

   

2024 © - Vesti online