Subota 14.11.2009.
00:05
Tanjug

U Čečeniji ubijeno 20 terorista

Napad se dogodio u planinskoj oblasti kod sela Šalaž, 30 kilometara jugozapadno od Groznog.

Čečenski predsednik Ramzan Kadirov rekao je da je među ubijenim u planinskim oblastima na jugu te republike bio i vođa čečenskih pobunjenika Doku Umarov.

Čečenski predsednik Ramzan Kadirov

Kadirov je rekao da je među mrtvima identifikovan pobunjenik koji je bio blizak saradnik Umarova i koji je često bio pored njega.

Nije naveo druge podatke koji bi ukazali da je Umarov poginuo, a rekao je da se čekaju forenzičari da identifikuju poginule.

Čečenski ministar unutrašnjih poslova Magomed Danijev rekao je da među vladinim snagama nije bilo žrtava.

Nasilje na severnom Kavkazau je eskaliralo u proteklih nekoliko meseci, a ruski predsednik Dmitrij Medvedev je u četvrtak u obraćanju naciji ocenio da je taj region razlog za ozbiljnu zabrinutost.

U Dagestanu koji se nalazi istočno od Čečenje, u eksploziji bombe na jednom seoskom groblju poginule su udovica, ćerka i sestra policajca koji je nedavno nastradao u napadu pobunjenika, rekao je portparol dagestanstog ministarstva unutašnjih poslova.

On je dodao da vlasti veruju da su napad izveli islamski ekstremisti.

U Ingušetiji, ruskoj republici koja se takođe nalazi istočno od Čečenije, ubijena su trojica ekstremista koji su pucali na policijski punkt, rekla je portparolka ingušetijskog ministarstva unutrašnjih poslova.

2024 © - Vesti online