Utorak 05.03.2019.
22:58
Vestionline

Tadić briljantnom lucidnošću smakao kralju krunu usred Madrida (VIDEO)

Tanjug/AP
Jedan kadar Tadićeve simultanke na stadionu "Santijago Bernabeu"

Real - Ajaks 1:4 (Marko Asensio u 70 - Ziješ u 7, Neres u 18, Tadić u 62, Šene u 72)

"Kraljevski klub", važeći trostruki uzastopni evropski prvak, svrgnut s prestola na brutalan način, u fudbalskoj revoluciji na čije je čelo stao Dušan Tadić. Odavno jedan igrač nije bio tako briljantan protiv Reala pred njegovom publikom, a da nije iz redova najljućeg rivala Barselone. 

Jedna od legendi španskog klasika je ona kad su se madridisti poklonili Barseloninom tadašnjem virtuozu Brazilcu Ronaldinju. Ko nije među Realovim sosiosima uputio pljesak divljenja lucidnosti našeg asa, taj se debelo ogrešio o fudbalsku igru.

Ajaks je vodio s 2:0 već u 18. minutu. U Ligi šampiona to do večeras nije pošlo za rukom nijednom rivalu madridskog velikana na njegovom slavnom stadionu "Santijago Bernabeu". Prvo Marokanac Ziješ, a posle njega i Brazilac Neres pretočili su u pogotke Tadićeva dodavanja s trećim okom. Real, nokautiran još u duelima s Barselonom, koja ga je savladala dva puta u Madridu u 72 sata (3:0 pa 1:0), već je bio na kolenima. Trebalo je samo dotući ga.

Tadić se u 62. minutu i sam upisao u strelce neodbranjivim udarcem u rašlje. Tako je njegov ples potpun. Iako je domaćin smanjio zaostatak, sudbinu mu je zapečatio Danac Šene takođe fantastičnim golom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#ajax #ajaxamsterdam #real #realmadrid #halamadrid #c1 #championsleague #liguedeschampions #goal #dusantadic #tadic

A post shared by super_sport.al (super.sport.al) on Mar 5, 2019 at 2:04pm PST

Jedini Realov pogodak

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Real madrid are out of the Champions league #ucl #realmadrid #ajax #asensio #schone #tadic #solari #courtois

A post shared by Football editz 1001 (football_editz1001) on Mar 5, 2019 at 1:42pm PST

  

2024 © - Vesti online