Utorak 05.03.2019.
23:35
Tanjug, Vestionline

Peć: Srbin povratnik optužen za ratni zločin nad civilima

J. L. Petković
Foto: Ilustracija

RTS navodi da je Zajić optužen da je tokom ratnih dejstava u junu 1998. godine, kao pripadnik rezervnog sastava Vojske Jugoslavije, izvršio napad na albanske civile u selu Dušević kod Kline. Kako se tvrdi, tom prilikom je albansko stanovništvo raseljeno, zapaljene su im kuće i poginulo je troje starijih članova porodice Marmulaku.

Navodi se da je specijalna tužiteljka Habiba Saljihi u završnoj reči precizirala optužnicu i Zajića optužila za krivično delo "organizovanja grupe radi vršenja genocida, zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina".

Zajićev branilac advokat Dejan A. Vasić negirao je optužbe zbog nedostatka dokaza i od suda tražio donošenje oslobađajuće presude.

- Izmenjenom optužnicom mom branjeniku je na teret stavljeno znatno blaže krivično delo, ali ni to nije na glavnom pretresu dokazano. Miloradove komšije su redom izjavile da ga nisu videli da je u događajima učestvovao, a čak i da jesu, radnje koje bi ga eventualno teretile nisu kriminalizovane - rekao je za RTS advokat Vasić.

2024 © - Vesti online