Utorak 05.03.2019.
20:12 >> 20:24h
Vestionline

Španović: Fokus je bio na pobedi, ne na rezultatu (FOTO/VIDEO)

Vestionline
Ivana Španović: Goran Obradović najbolje tempira formu na svetu

- Bez većeg opterećenja smo ušli u pripremni period. Sve je počelo bez ikakve najave javljanja novih ili povratka starih bolova. Ušli smo u sezonu kroz par takmičenja, na kojima sam morala da vratim oštrinu po kojoj sam poznat na velikim takmičenjima. Kada je počelo takmičenje i finale videla sam da nisam spremna da jurim rezultat za koji sam mislila da sam spremna i onda sam se okrenula ka tome da proizvedem jedan skok koji će doneti pobedu. Bila sam aspolutno uverena da takmičenje nije moglo nikako drugačije da se završi sem da završim kao treći put evropska dvoranska prvakinja - rekla je Španovićeva.

- Nije bio fokus rezultat, koliko sama pobeda. Htela sam u toj jurnjavi za zlatom da napravim jedan skok od sedam metara, ali mi je falila rutina, treninzi tehnike. Mnogo sam srećna što sam druga žena u istoriji sa tri vezane pobeda na dvoranskim uslovima - odgovorila je najuspešnija srpska atletičarka, dodavši da bi volela da produži niz na četiri medalje.

Pri završetku govora na proslavi odličnih rezultata na Evropskom dvoranskom prvenstvu, srpska atletičarka nije zabobravila kompletan tim:

- Veliku zahvalnost dugujem svima koji su učestvovali u našem treningu, organizaciji našeg programa. Veliko hvala mom timu i Goranu Obradoviću koji je potvrdio da je trener koji najbolje tempira formu na svetu.

 Sem nje, predstavnik u istoj disciplini Strahinja Jovančević je doneo bronzu srpskoj atletici:

- Želim da izrazim večiku sreću za Strahinjinu medalju. Potpuno razumem i trud i zalaganje uloženo da bi do nje došao. Hvala Bogu, pa mu se i sreća osmehnula da skoći najbolji rezultat kada je bilo najpotrebnije. Znam koliko je lep osećaj prva medalja i od srca mu želim da ne bude i poslednja - navodi Ivana.

2024 © - Vesti online