Utorak 05.03.2019.
18:11
Vestionline, Sportklub

Savić odredio sastav za Hrvatsku

MN Press
Dejan Savić

Bez obzira na to što ovaj susret nema veći rezultatski značaj, Hrvatima će se suprotstaviti najjači sastav.

Na spisku su se našli: Gojko Pijetlović (Šabac), Dušan Mandić (Pro Reko), Viktor Rašović (Solnok), Sava Ranđelović (OSC), Miloš Ćuk (Mladost), Duško Pijetlović (Dinamo), Nemanja Vico (Triestina), Milan Aleksić (Solnok), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (Solnok), Stefan Mitrović (Ferencvaroš) i Branislav Mitrović (OSC).

Ekipa će se okupiti u Sisku u ponedeljak uveče, kada će imati trening. 

- Odigrali smo sve susrete u ovom takmičenju po planu i najavili smo da ćemo sa Hrvatskom da igramo u najjačem sastavu. I oni su pozvali najbolje igrače tako da sam siguran da će biti kvalitetna utakmica. Igraćemo još ove godine ali u svaki meč ulazimo sa najvišim ambicijama a duel sa timom koji nam je često bio rival u najvažnijim utakmicama je prilika da vidimo gde smo - kazao je kratko Dejan Savić.

Početak poslednjeg susreta u grupi Evropa kupa je u 17:30.

Obe selekcije su se već plasirale na G8, koji će se od 5. do 7. aprila održati u Zagrebu. Prve četiri ekipe sa tog takmičenja stiču pravo igranja na finalnom turniru Svetske lige u junu u Beogradu.

Ukoliko Srbija bude među te četiri ekipe, onda će iz Zagreba put našeg glavnog grada tri sastava jer je Srbija kao domaćin direktan učesnik.

Pobednik Svetske lige će steći pravo igranja na Olimpijskim igrama u Tokiju.

2024 © - Vesti online