Utorak 05.03.2019.
16:45
Vestionline

Za meč s Realom Ajaks se setio svoje legende koja ga je odvela u Beograd

Ajaksova prevlast u evropskom klupskom fudbalu početkom sedamdesetih bila je tolika da je jedan od njenih simbola za sva vremena ostao i način na koji se leva polutka Geri Miren elegantno poigrao s loptom pred skoro 80.000 Realovih navijača u Madridu. Holandski velikan, dvostruki prvak Starog kontinenta, poneo je na uzvratnu utakmicu 2:1 s Olimpijskog stadiona u Amsterdamu. 

U revanšu je Miren pored žongliranja i efektnog lepljenja lopte za nogu, a takva nonšalantna tačka, iako solo, naše ljubitelje sporta možda najpre podseti na košarkašku odbojku Dragana Kićanovića i Zorana Slavnića iz finala Evropskog prvenstva u Liježu 1977, postigao i jedini pogodak. Njegov šut, istini na volju, završio je u 50. minutu iza leđa Realovog golmana jer je na putu ka mreži zakačila jednog njegovog saigrača. 

Ajaks se probio u finale Kupa evropskih šampiona. I treći put uzastopno je uzeo titulu, pošto je na Zvezdinoj "Marakani" savladao Juventus s 1:0. 

Real i Ajaks večeras (21 čas) igraju u revanšu osmine finala Lige šampiona. U Amsterdamu je "kraljevski klub", sada on trostruki uzastopni evropski šampion, pobedio s 2:1.

2024 © - Vesti online