Utorak 05.03.2019.
16:17
Z. Mirković - Vesti

Predstava "Mačak u čizmama" gostovala u Beču: Glumila i deca

Z. Mirković
Više od pozorišta: Zanimljivo, edukativno i zabavno

Sve ulaznice su, inače, bile rasprodata već par dana odmah posle najave, što pokazuje da su najmlađi Srbi željni na gledaju pozorišne komade na maternjem jeziku.
Kult scene već 17. marta organizuje sledeću dečju predstavu "Miki i Mini", koju će izvesti pozorištance Maslačak iz Bijeljine.

I za tu predstavu vlada veliko interesovanje, pa je Kult scene odlučio da glumci nastupaju u Lugner sitiju, koji ima velike bioskopske sale.

Bečko udruženje Kult scene, koju vode Rade Janićijević, svojim aktivnostima značajno doprinosi kulturnom životu srpske dijaspore u glavnom gradu Austrije.
Na predstavi "Mačak u čizmama" deca su uživala jer to nije bila obična predstava, već predstava u kojoj su mogli da učestvuju. Naime, glumci su mališane u sali uključili u dešavanja na pozorišnoj sceni.

- Mnogo mi se svidela predstava - kazao je mali Aleksandar koji je svoje roditelje, po izlasku, molio da ga ponovo vode u pozorište.
- Ovakve predstave nama roditeljima mnogo znače jer omogućavaju našoj deci da na svom maternjem jeziku u inostranstvu gledaju poznate bajke, priče i basne - kaže Jasmina Vasić.

Bogat program

- Veliko interesovanje vlada za ovakvim sadržajem. Ljudi žele nešto novo, a pre svega predstave za decu. Želim da našoj deci omogućim predstave na maternjem jeziku, pošto u Beču to nemaju prilike da gledaju - kazao je Janićijević.

On najavljuje da će i u aprilu i maju biti dečjih pozorišnih predstava i da mu je cilj da svakog meseca organizuje bar po jednu.

 

2024 © - Vesti online