Utorak 05.03.2019.
10:49
Vestionline

Indijan Vels: Krunićeva na početku protiv 17-godišnjakinje

EPA/Justin Lane
Aleksandra Krunić

Aleksandra Krunić treći put igra u Indijan Velsu, a prva dva puta nije prošla prvo kolo. Njena protivnica Amanda Anisimova, koja je ruskog porekla, a rođena je u nju Džersiju, velika je nada američkog tenisa. Pre dve godine je bila pobednica juniorskog Ju-Es opena, a na Australija openu ove godine je u najjačoj konkurenciji dogurala do osmine finala. Izgubila je od potonje finalistkinje Čehinje Petre Kvitove. Neće, dakle, biti lak zalogaj za našu igračicu, koja već neko vreme nema zapažene rezultate.

Anisimova je, primera radi, lane debitovala u Indijan Velsu (takođe poseban poziv). Bila je tada 149. na listi, a probila se čak do osmine finala, savladavši Kvitovu u trećem kolu.

Ko prođe dalje, sastaće se s najboljom belgijskom teniserkom Elise Mertens (16), koja je na početku slobodna. 

Počele su kvalifikacije, a 18-godišnja Olga Danilović (115), naša trećeplasirana igračica, ispala je u prvom kolu. Savladala ju je Belgijanka Isalen Bonaventure (144) sa 6:7 (6:8), 6:4, 6:4. 

Žreb za muški turnir u Kaliforniji, na kojem je Novak Đoković prvi nosilac i boriće se za šesti trofej, biće u ponoć po našem.

2024 © - Vesti online