Ponedeljak 04.03.2019.
22:15
sputniknews.com, Vestionline

Oštre poruke u Prištini: Nit je Kosovo tvoja harmonika, niti tvoja imovina

EPA//Valdrin Xhemaj
 

Mustafa je na konferenciji za novinare, nakon sednice stranačkog Predsedništva, rekao da je raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora jedini način za izlazak iz krize.

Lider DSK je rekao i da, bez obzira na to što se sastaje sa Tačijem ili Haradinajem, niko na Kosovu ne treba ni da pomisli da će tu stranku neko moći da natera da u ovom mandatu zameni Alijansu za budućnost Kosova, kako bi spasao najuticajniju vladajuću Demokratsku partiju Kosova.

- Nikada nećemo uraditi tako nešto: oni koji su to učinili treba da se sami peru i tako reše svoje probleme - rekao je Mustafa i dodao da bi Priština trebalo da bude oprezna kada je reč o odnosima sa SAD i dijalogu sa Beogradom, preneo je Zeri.

Tačiju je poručio da kosovski ustav nije njegova harmonika, a Haradinaju da se, kada je o taksama na proizvode iz Srbije i BiH, ponaša kao da je Kosovo njegova imovina.

Za Haradinaja je rekao da je njegova ustavna dužnost da vodi dijalog sa Beogradom, preneo je Tanjug.

- Nema drugih odgovornih za današnju situaciju. Imamo problem nezaposlenosti, problem porodice, sumnjivih ugovora u obrazovanju, zdravstvu… - rekao je Mustafa i dodao da je raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora jedino rešenje za izlazak iz krize.

2024 © - Vesti online