Ponedeljak 04.03.2019.
12:51
sputniknews.com

"Podržavamo gangstera": Objavljen video rasprave o Milu na američkom univerzitetu

EPA/Andres Cristaldo
Milo Đukanović

Video nosi naziv "Podržavamo gangstera" i u njemu je prikazan dio diskusije Roberta Ingliša o Milovoj "gangsterskoj politici".

Naime, Ingliš govori o tome da će, ukoliko Crna Gora pristupi NATO-u, Đukanović ojačati svoju vlast, koju je skoro izgubio, i da mu je NATO zapravo spas.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ROBERT ENGLISH O MILOVOJ GANGSTERSKOJ POLITICI / ROBERT ENGLISH ABOUT MILO GAGSTERS POLITICS

A post shared by Dr Dusko D. Knezevic (@dkatlas) on Mar 3, 2019 at 1:11pm PST

- Ako pristupi Severnoatlantskoj alijansi, tu su investicije u infrastrukturu, modernizacija postojećeg i nabavka novog naoružanja, obuka i svi programi. Bili bi kao rudnik zlata za njegove prihode - kaže Ingliš.

On ističe da bi to ojačalo njega i njegovu partiju: "On je dokazani gospodar, on i njegov klan".

- To je sve za korist grupe koja kontroliše državu i koja isisava mnogo više nego što je uobičajeno iz velikih poslovnih aranžmana, pa će on i njegova grupa direktno profitirati i ojačati svoju političku moć - naglasio je Ingliš.

On je takođe istakao da je Đukanović skoro izgubio vlast, da je bio na ivici da bude uklonjen sa vlasti, i podsjetio da je njegova partija DPS, bivša komunistička, ali kako kaže - to mu je zaboravljeno, uz ironični smijeh da je Milo, kao, "proamerički" čovjek.

Sve ovo znala je Amerika, znala je cjelokupna javnost u Crnoj Gori, i šire, a znao je i Knežević, koji je objavio ovaj video, ali koji je tada iskoristio svu svoju društvenu, političku moć i resurse da bi Crna Gora postala dio NATO-a.

2024 © - Vesti online