Ponedeljak 04.03.2019.
09:49
Vestionline, sputniknews.com

Zaharova: Situacija sa "Bregzitom" je katastrofalna

EPA/Sergei Ilnitsky
Marija Zaharova

Po mišljenju Zaharove, koraci britanske Vlade na čelu sa terezom Mej ne odgovaraju ni njenim građanima, ni međunarodnoj zajednici. London pokušava da skrene pažnju stanovništva od tog problema uz pomoć slučaja sa trovanjem bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije, dodala je ona.

Dok, prema rečima Zaharove, i godinu dana nakon trovanja Moskva i dalje ne zna detalje incidenta u Solsberiju.

- To je tragikomična godišnjica… Mi smo jedan, dva puta videli na kameri Juliju Skripalj. Postojale su i neke izjave i odlomci njenih telefonskih razgovora. I ništa više. Samog Skripalja niko nije video - rekla je ona.

Četvrtog marta prošle godine u Solsberiju su otrovani bivši oficir Državne obaveštajne uprave (GRU) Rusije Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija, što je isprovociralo veliki međunarodni skandal. London je za trovanje Skripalja i njegove ćerke supstancom A-234 optužio Moskvu, koja to kategorički negira. 

Rusija je u više navrata predlagala Velikoj Britaniji da se sprovede zajednička istraga o incidentu, ali je London ignorisao tu inicijativu i zabranio pristup Skripalju. Britanska premijerka Tereza Mej je tvrdila da je otrov napravljen u Rusiji, ali je laboratorija u Porton Daunu to demantovala.

2024 © - Vesti online