Nedelja 03.03.2019.
18:56
sloga.org

Štrajk glađu u "Lasti" u Mladenovcu

sloga.org
Oko 50 radnika Saobraćajnog preduzeća "Lasta" u Mladenovcu drugi dan štrajkuje glađu

U saopštenju portala sloga.org štrajk su juče započeli vozači i mehaničari koji imaju veoma niske zarade za svoj rad, koji je često veći od 200 sati mesečno, jer voze autobuse koji su neispravni i ispadaju iz saobraćaja. Oni traže bolje uslove rada, a pre svega da im se plata poveća kao i kolegama u GSP Beograd gde je zarada gotovo duplo veća u odnosu na njihovu.

Danas je šrajkače u mladenovačkom pogonu, na poziv Miladina Lazića, predsednika sindikata Sloga u Lasti posetio i predsednik Udruženih sindikata Sloga Željko Veselinović, zajedno sa predstavnicima Svetske federacije sindikata (NjFTU) i P.A.M.E, koji su u zvaničnoj dvodnevnoj poseti Beogradu.

Visoki predstavnici Svetske federacije sindikata, Petros Petrou i predsednik sindikata turističkih radnika Grčke Nikolas Papageorgiou obratili su se štrajkačima i obećali im podršku i internacionalizaciju njihovog problema ukoliko se on u narednim danima ne bude rešio, što je od strane okupljenih gromoglasno pozdravljeno.

sloga.org
 

Udruženi sindikati Srbije Sloga ovim putem apeluju na nadležne i aktuelnu vlast da ozbiljno shvate zahteve radnika u štrajku i krenu sa rešavanjem njihovih problema uz dijalog i konkretne rezultate, umesto da vode politiku izgovaranja mantri poput „Nije tačno, svega ima i biće u narednom periodu“, tvrdeći da su vozačima u februaru povećane plate za 15 posto, da je obnovljen vozni park i povećan obim saobraćaja, što nije tačno.

Koliko je saobraćaj dobar, koliko su autobusi redovni i ispravni, i koliko su zadovoljni zaposleni svojim platama najbolje mogu da kažu putnici koji se svadnevno prevoze ovim prevoznikom i vozači koji ih prevoze.

2024 © - Vesti online