Nedelja 03.03.2019.
15:23
Vestionline

Bivši trener Đerea: Laci je gladan uspeha

twitter.com/
 

- Težak put je iza Lasla, znamo svi šta mu se desilo. Ali ja sam sve vreme verovao u njega. Nisam imao sumnje da će uspeti da dođe do ATP titule. I to posebno na šljaci koja je njegova omiljena podloga - rekao je Petrović.

Jeste li gledali finale protiv Ožea, kako vam je delovao Đere?

- Finale kao finale. Nije to mogla da bude sjajna igra jer je pritisak bio veliki. Verujem da Laci može dosta bolje nego što je to bilo u tom meču za pehar u Riju. Ali uspeo je da slavi što je odlično, a najbolje od svega je što još dosta može da napreduje.

Šta je najjače oružje Lasla Đerea?

- Vrlo je jednostavno, pravi malo grešaka. Jako se dobro kreće, a forhend mu je moćno oružje. To je njegov veliki plus.

Da li postoji mogućnost da posle ovako velikog uspeha padne u euforiju?

-Ne. Poznajem ga dobro i znam da može da bude samo još bolji. Sigurno neće stati samo na ovome. Bitno je da napravi dobar plan, okružen je ozbiljnim ljudima, a sada će imati i više sredstava da ulaže u sebe.

Njegova omiljena podloga je šljaka, ali koliko Laslo Đere može na drugim podlogama?

-Iskreno, kada sam ga ja vodio na Vimbldonu, prijatno me je iznenadio koliko dobro može da igra na travi. Biće jako interesantno videti ga ove godine na najbržoj podlozi. Mislim da je dosta poboljšao igru na betonu, a i imaće sada dosta mečeva na toj podlozi, moći će da igra protiv najboljih tenisera sveta. Sigurno je da će još napredovati.

Sada je 37. na svetu. Dokle može na ATP listi?

- Sve zavisi koliko bude željan napretka i dobrih rezultata. A ja mislim da je on gladan uspeha. On je izuzetno posvećen, požrtvovan. Kada je neko takav, onda je evidentno da će uspeti. Sada je u 40 najboljih, nema razloga da ne dođe do top deset.

Dobra stvar je što ima od koga da uči. Novak je najbolji na svetu, tu su Troicki, Tipsarević, Zimonjić?

- Sjajna stvar je što se svi oni drže zajedno i što vuku jedni druge. Laci sigurno ima na koga da se ugleda - zaključio je Dejan Petović.

2019 © - Vesti online