Nedelja 03.03.2019.
13:18
rs.n1info.com

Turajlić: Vučić je preorao sve, EU čeka da se sanira situacija sa Kosovom

www.mc.rs
Članica političkog saveta PSG Srbijanka Turajlić

Turajlić je upozorila da je u Srbiji potrebno 20 godina da se podigne narod, i da "ako ponovo uprskamo, čekaćemo novih 20 godina".

- Ovo je užasno važan momenat. Politički život ipak vode političari, ne vidi se ta ozbiljnost, svodi se na to da dođemo na vlast, pa da vidimo šta ćemo. To nas je upropastilo 5. oktobra - podsetila je Turajlić, članica političkog saveta Pokreta slobodnih građana (PSG),

- Naš problem je da smislimo kako da uredimo ovu zemlju koju rasturamo od 1991, a koju je Vučić dotukao. Arheolozi sada da dođu, ne bi mogli da nađu ni krhotine sistema, on je preorao sve. I naše je pitanje kako iz toga da napravimo pristojno društvo. To mogu da rade samo nove generacije, kojima moramo da vratimo pristojnost rečnika, sistem vrednosti, šta je uvredljivo, a šta je duhovito. Skliznuli smo sa osećanjem empatije, poštovanja, stida, pristojnosti - kaže ona.

Turajlić smatra da se Evropska unija neće mešati u unutrašnje prilike u Srbiji, jer je jedini argument zbog kojeg je ovaj režim uopšte nastao, taj da se situacija sa Kosovom sanira, pogotovo pre izbora za Evropski parlament.

Ona kaže da se cela Evropa trenutno komeša između "levog" i "desnog", i da je i za Srbiju veoma važno da li će u budućnosti biti građanska i socijaldemokratska država, ili desna i populistička.

2024 © - Vesti online