Nedelja 03.03.2019.
10:46
Vestionline

Šta nas očekuje na Sajmu knjiga u Novom Sadu?

V. Sekulić
Foto: Arhiva

Na priredbama posvećenim književnoj i likovnoj umetnosti svoj rad predstaviće više od 150 izlagača iz 13 zemalja. 

Posetioci će moći da se sretnu sa Sinišom Ubovićem, Marijom Jovanović, Urošem Petrovićem, Milošem Petkovićem, Jelenom Mitrović, Miroslavom Kusmukom, dr Neletom Karajlićem, Nikolom Ðuričkom, Aleksandrom Gatalicom i brojnim drugim piscima.

Ove godine pokrenut je novi projekat "Knjiškavila" u okviru koga će za posetioce na punktovima širom grada biti pripremljene skrivene knjige sa zelenim mašnama i natpisom "Knjiškevile".

Prvi put je deo programa posvećem i "Buktjubu" gde će biti predstavljen rad jutjubera koji su posvećeni knjigama.

Izagači najavljuju popuste i do 80 posto, a povodom 8. marta dame će imati dodatne popuste.

Neće izostati ni poznati programi kao što su "Dani Laze Kostića", "Evropski fejsbuk pesnički festival", "Bukil fest" (Festival ilustracije knjige), "Dani ruske kulture", "Obeležavanje jubileja", “Dani biblioteka i bibliotekara", "Akreditovani seminari".

Najuspešnijim autorima i izdavačima između dva Sajma biće dodeljene nagrade "Laza Kostić" i "Zaharije Orfelin".

Izložba umetnosti "Artekspo” okupiće umetnike i omogućiti predstavljanje umetničkih galerija i pojedinaca.

"Geometrija u slikarstvu vojvođanskih Slovaka” naziv je tematske izložbe koja će biti postavljena u Auli Novosadskog sajma, a biće izložena dela dva dobitnika nagrade "Sava Šumanović“- Mire Brtke i Rastislava Škuleca, kao i Jozefa Klaćika, Marijana Karavle, DanijeleTriaške i Emilije Valentikove.

Novosadski sajam će na izložbi "Artekspo“ 21. put dodeliti nagradu "Sava Šumanović“ za izuzetne domete ostvarene u likovnoj umetnosti.

2024 © - Vesti online