Nedelja 03.03.2019.
19:10
Ž. Marković - Vesti

Prsten pod kapom

Ž. Marković
Interesantno nadmetanje

Prvo jedan od igrača sakrije prsten pod jednu od dve kape i protivnik pokušava pogoditi gde je, jer onda oni započinju igru, tj. oni prvi sakrivaju. Igra se do 201 boda. Igra je podeljena na nove i stare bodove (do 101 su stari bodovi, a od 101 do 201 su novi) i pobednik je ona ekipa koja pre "izađe", to jest sakupi 201 bod. Igra traje po nekoliko sati jer se stalno izmenjuju ekipe u skrivanju.

Ovog puta se okupilo šest ekipa i to ne samo sa Majevice nego iz većeg dela Republike Srpske. Učestvovale su ekipe iz Gornjih Pipera, Miladića, tu su bili i i timovi Jablanica 1 i Jablanica 2 iz kantona Uri, kao i gosti iz Modriče i Trebave.

U finalu su se sastali ekipa iz Gornjih Pipera i Modriče. Modričani su zasluženo pobedili ekipu iz Gornjih Pipera i tako osvojili prvo mesto. Za ekipu Gornjih Pipera igrali su Spasoje Janjić, Žarko Maksić, Boro Simić, Dragan Lujić i Vlado Antić.

Za pobedničku ekipu Modriče igrali su Jovan Ignjatović, Petar Nikić, Novak Marković, Marko Perić i Miladin Kuzmanović.
- Ovim putem čestitamo od srca ekipi Modriče na uspešno osvojenom prvom mesto na turniru, a svim učesnicima prstenijade od srca zahvaljujemo na učešću u turniru i pozivamo ih kao i sve ostale ljubitelje ove igre da se sastanemo i sledeće godine u isto vreme na istom mestu - izjavili su članovi uprave Udruženja Majevičana.

Nove ideje

Ovo je moderan način da se krije prsten ispod kape (čarape). Mladi sa Majevice su pokazali svoju kreativnost, što je u dogovoru sa protivničkom ekipom dozvoljeno. Treba pohvaliti i dozvoliti mladima da ispolje svoje hrabre osobine na takmičenju igre prstena.

2024 © - Vesti online