Subota 02.03.2019.
12:11
sputniknews.com

"SAD razvile novi tip borbe po principu 'Trojanskog konja', Rusija je spremna"

pixabay.com
Američki vojnici

Istovremeno, on je rekao da je Rusija spremna na sve moguće strategije, pa i na ovu, budući da je u poslednjih nekoliko godina pripremljeno više koncepata neutralizacije agresivnih koraka protivnika.

- Suština našeg odgovora je strategija aktivne borbe koja, prema doktrini ruske vojske podrazumeva čitav kompleks mera kako bi se neutralizovale sve pretnje bezbednosti - dodao je.

Gerasimov, međutim, nije precizirao o kakvim konkretnim merama je reč, ali je naveo da je upravo ta oblast jedna od prioritetnih kada je reč o delatnosti ruskih vojnih naučnika. Ocenio je i da SAD sprovode ofanzivna spoljnopolitička dejstva prema "neugodnim" zemljama kako bi ih destabilizovala i inicirala smenu režima koji je narod legalnim putem izabrao.

- Ne samo Amerika, već i njeni saveznici koriste agresivnu politiku, organizuju obojene revolucije koristeći meku silu sa ciljem da likvidiraju državnost neugodnih zemalja - ukazao je Gerasimov i dodao da se to može lepo videti na primerima Iraka, Libije i Ukrajine.

2024 © - Vesti online