Petak 01.03.2019.
19:50
Vestionline

"Želim finale ABA lige protiv Zvezde, želim i nas u Evroligi"

twitter.com/PartizanBC
 

Partizan je u finalu Kupa Radivoja Koraća savladao Crvenu zvezdu i osvojio trofej, a Zvezda će tražiti osvetu već ovog vikenda pošto u okviru ABA lige dočekuje Partizan u hali "Aleksandar Nikolić".

Ukoliko Zvezda bude pobedila, velike su šanse da gledamo večiti derbi u polufinalnoj seriji, dok bi u slučaju trijumfa Partizana, večiti derbi mogao da bude na programu jedino u finalu, što je i želja Partizanovog trenera.

- Izuzetno bih voleo da imamo dva beogradska kluba u finalu ABA. To bi značilo da je Evroliga "back in the city". Ja sam sportista i to bih baš želeo - rekao je Trinkijeri.

Utakmica između crno i crveno-belih na programu je u nedelju od 18 časova.

- Svi želimo da se Partizan vrati u Evroligu - ja, igrači, navijači. Da zaspim, probudim se usred noći i 'ajmo, Evroliga. Ali, neki put je jako teško da se takve stvari dese. Imamo velikog rivala. Zvezda je daleko najbolja ekipa u ABA ligi, još su doveli Kej Si Riversa. Apsolutni su favorit. Ali, kad kažeš - snovi. Za to se živi, za to se jede, za to se diše.

Italijan je pohvalio Zvezdu i istakao da želi da srpski timovi budu u finalu ABA lige.

- Oni su top ekipa... ali zašto kažem da bih voleo dva beogradska kluba u finalu. Jer ovakvo rivalstvo imaju samo dva-tri mesta u svetu. U Milanu, gde sam ja rođen, ima rivalstvo u fudbalu. Ovde ima fudbal, košarka, vaterpolo, tenis, sve! I onda je to nešto specijalno - završio je Andrea Trinkijeri.

2024 © - Vesti online