Petak 01.03.2019.
18:32
Vestionline

Cicipas piše istoriju grčkog tenisa

EPA/ALI HAIDER
Stefanos Cicipas, mladi grčki teniser

Cicipas je preokretom slavio protiv Monfisa i savladao ga sa 4:6, 7:6(4), 7:6(4), posle "okruglo" tri časa borbe.

Monfis je loše počeo, gubio sa 3:0 u prvom setu, ali vezao šest od narednih sedam gemova i poveo u ovom polufinalnom duelu.

On je dobru igru iz prvog seta preneo u drugi i poveo sa brejkom, ali je Grk uspeo da se vrati. Cicipas je vratio brejk, propustio set loptu na 5:4, ali uspeo da izbori treći set.

Presudan momenat u drugom setu, ali i u celom meču, bio je prilikom vođstva Cicipasa od 5:4 u taj-brejku. On je tada poslao jednu lopticu u aut, poprilično očigledno, ali ni Monfis, ni linijiski ni glavni sudija, nisu videli to i poen je zatim pripao Grku.

Treći set je bio podjednako napet kao i prethodni – bilo je dosta brejk lopti, ali nijedna nije iskorišćena, te se otišlo u novi taj-brejk. Cicipas je držao servis, napravio jedan mini-brejk, pa se plasirao u finale.

Grk se plasirao u drugo uzastopno finale na ATP Turu, posle trijumfa i titule u Marseju, a od naredne nedelje biće i član prestižne Top 10 kategorije čime će postati prvi grčki teniser kojem je tako nešto pošlo za rukom.

U finalu turnira iz Serije 500 u Dubaiju Cicipas će igrati sa boljim iz duela između Hrvata Borne Ćorića i Švajcarca Rodžera Federera.

2024 © - Vesti online