Petak 01.03.2019.
16:52
Vestionline, Tanjug

Haradinaj: Pritisak na mene u dogovoru sa Vučićem

EPA/VALDRIN XHEMAJ
Ramuš Haradinaj

Kako prenosi GazetaExpres, Haradinaj je optužio i koalicione partnere, Kadri Veselija i Fatmira Ljimaja, kao i opozicionog lidera DSK, Isu Mustafu, da su brzo promeili mišljenje i sada su za suspenziju te mere.

Haradinaj, piše Expres, tvrdi da pritisak na njega za suspenziju taksi vrše politički lideri u Prištini, a sve samo zato što su se na to obavezali predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

- Sve ovo je proizvod prištinskih političara. Njihovi prijatelji su im rekli da pojacaju pritisak na mene da suspendujem takse jer su sklopili dogovor sa Vučićem - tvrdi Haradinaj.

Tači i ljudi oko njega su, kaže Haradinaj, tako brzo i lako odustali od ove mere iako se svi slažu da bi to moglo da nanese štetu Kosovu.

Govoreći o pretnama SAD da će povući svoje trupe iz vojne baze Bondstil, Haradinaj kaže da Amerika posluje globalno zbog bezbednosti, da je garant bezbednosti i mira u celom svetu.

- Mislim da su te pretnje o povlačenju američkih trupa iz Bondstila preuranjene i nategnute - rekao je Haradinaj koji insistira na tome da svi argumenti idu u prilog zadržavanju mere o nametnutim taksama se dok, kako kaže, Srbija ne prizna tzv nezavisno Kosovo.
 

2024 © - Vesti online