Petak 01.03.2019.
15:51
Sputnjik, Vestionline

Haradinaj: Tači naneo veliku štetu Kosovu

EPA/Olivier Hoslet
Ramuš Haradinaj

- Svojim idejama o podeli i korekciji granica predsednik je naneo štetu napretku države i zato smo dospeli u situaciju u kojoj smo danas - rekao je Haradinaj, koji je prisustvovao komemoraciji povodom smrti akademika Idriza Ajetija.

Haradinaj je to kazao novinarima koji su ga pitali da prokomentariše Tačijevu izjavu da je na njegov nagovor Haradinaj odustao od ideje o organizovanju međunarodne konferencije o Kosovu. Tači je to rekao danas u Tirani na skupu sa albanskom dijasporom.

On je precizirao da bi međunarodna konferencija o Kosovu, za koju se zalagao Haradinaj, uvela Rusiju u dijalog što smatra neprihvatljivim.

Kako prenosi RTK2, Haradinaj je kazao i da bi mogo da razmotri suspenziju takse od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH, ako bi se Beograd i Priština dogovorili da finalni sporazum o normalizaciji odnosa garantuje nepromenljivost granica i da Zajednica srpskih opština neće imati izvršna ovlašćenja.

- Želimo da ukinemo taksu, ali to nije moguće učiniti u procesu koji nije do kraja jasan. Bilo bi besmisleno - istakao je Haradinaj.

On je dodao da je za Prištinu bolje da bude uporna, pa i po cenu posledica, nego da završi sa sporazumom koji bi bio nepraveden prema Kosovu.

2024 © - Vesti online