Petak 01.03.2019.
12:51
Vestionline

Milojević: I za prvi derbi se govorilo da smo potpuni favorit...

Vestionline
Vladan Milojević na Zvezdinoj pres-konferenciji uoči "večitig derbija"

Vladan Milojević je svestan da su očekivanja zvezdaške publike od "večitog derbija" najviša moguća. Igra se na "Marakani", "crveno-beli" imaju bolji tim, prednost na tabeli u odnosu na Partizan je nedostižnih 15 bodova...

To ga ne zavarava jer se dobro seća da je Zvezda, i tada označena kao potpuni favorit, bila na ivici poraza na stadionu "crno-belih" u prvom delu sezone (1:1). Partizan ju je uhvatio u zamku njene iscrpljenosti od debitantske utakmice u Ligi šampiona s Napolijem tri dana pre tog okršaja.

- I sada je utisak da ćemo lako da savladamo Partizan. Volimo da pričamo unapred, da nešto pretpostavljamo. Ne vodim se s tim, rekao sam i prošli put. Ne mislim da smo drim tim i vanzemaljci. Ima malo dizanja tenzije oko utakmice, ali to ne utiče na nas. Ne želim da ulazim u spekulacije, igrači dobro znaju šta sam im govorio. Biće dobra utakmica, nijedan derbi nije bio preslikan, ne verujem da će biti ni ovaj sutra - kaže Milojević. - Ne želim da gledam bodove, ima još mnogo da se igra. Želimo da imamo kontinuitet, nismo bili na najvišem nivou tokom jesenjeg dela. Ali kada igrate derbi onda nema dodirnih tačaka sa drugim mečevima, čak ni sa onim u Ligi šampiona. Odlučuje mnogo fakora, sitnica, ono što se desilo je iza nas, koncentrisani smo na ovo sutra. Mislim da će biti mnogo drugačija utakmica nego ona prethodna. Sada sve pada u vodu.

Zvezdin trener uverava da igrači na drugi deo sezone, u kojoj će se za plej-of osmorice ponovo bodovi podeliti sa dva, gledaju kao na malo prvenstvo koje skoro da počinje od nule.

- Mislim da su igrači od početka zimskih priprema svesni da je ovo za nas jedno mini prvenstvo, negde smo na istoj bodovnoj ravnini. Prednost na tabeli u ovom trenutku ne pije vodu, željno iščekujemo ovu utakmicu. Dobro smo radili, nemamo kadrovskih problema, sem ovih poznatih. Siguran sam da će navijači doći u velikom prodaju, siguran sam da će pobediti na tribini kao i uvek, a na nama je da damo svoj maksimum, ovo je praznik fudbala, utakmica koju očekuje cela Srbija, ali i region.

O debitantima (Milunović, Grujić, Jirka, Vukanović...)

- Imamo dovoljan fond igrača, kvalitetan roster. Mislim da je januarski rok iskorišćen maksimalno, za budućnost, ne samo za ovih šest meseci. Nadam se da ću ih imati zdrave na okupu, u zavisnosti od svake utakmice ćemo se i ponašati. Treneramo, dajemo sve od sebe, neki igrači kasnije nadolaze, neki su ušli ranije u formu. Imali smo mnogo debitanata u prvoj utakmici, derbi je sasvim drugačiji meč, mnogo psiholoških faktora postoji kod svakog igrača. Čak i oni igrači koji su imali dosta evropskih utakmica, dešavalo se da se ne snađu u derbiju. Ovo je specifična utakmica i specifična atmosfera.

2024 © - Vesti online