Petak 01.03.2019.
20:10
B. Miličić - Vesti

Vladika Grigorije služio liturgiju

B. Miličić
Vladika Grigorije sa sveštenicima

Sasluživali su protojereji Stanko Rakić iz Štutgarta i Predrag Gajić iz Minhena, protonamesnik Dragan Čolaković iz Esena, jerej Bojan Simić, nadležni sveštenik Regenzburške parohije i đakoni Aleksandar Sekulić i Marko Radmilo. Tokom liturgije pojale su sestre Simić iz Linca.

U hramu je za vreme liturgije bilo mnogo vernika iz Regenzburga, ali i okolnih gradova i mesta. Među prisutnima na liturgiji i kasnije na slavskom ručku bili su i predstavnici Rimokatoličke crkve Ditmar Šon, direktor Instituta za istočne crkve i Georg Dajzenrider, zadužen za brigu o mladima.
Vladika Grigorije je izrazio zadovoljstvo što je među prisutnima na arhijerejskoj liturgiji prisutan i Ditmar Šon.

- Danas je sa nama gospodin Ditmar Šon, koji u ovom gradu vodi jedan važan institut za dijalog pravoslavnih sa istoka i rimokatolika koji žive većinom na zapadu. Mi smo zahvalni što je zajedno sa nama ostao na ovoj službi - istakao je vladika Grigorije i uputio čestitku parohijanima Regenzburške parohije povodom slave i njenog zaštitnika Svetog Simeona Mirotočivog.

Program pre ručka

Pre slavskog ručka, koji su pripremili slavski domaćini ove godine Mijat Birsak, Miladinka Biter i Stojanka Tiz, prigodan program izveli su Marija Đurić i braća Lazar, Damjan i Filip Jelovac. Na svečanom ručku bilo je oko 120 osoba, a parče slavskog kolača kao domaćin parohijske slave sledeće godine preuzeo je Nebojša Stanojević.

2024 © - Vesti online