Četvrtak 28.02.2019.
19:37
Vestionline

Finito: Fulam otpustio Ranijerija posle 106 dana

Tanjug/AP
 

Fulam tone ka drugom razredu engleskog fudbala odakle ga je Jokanović prošle godine vratio u najbolje društvo. Pošto naš stručnjak nije imao zadovoljavajuće razultate, smenjen je posle 12. kola, a presudio mu je poraz protiv Liverpula na Enfildu s 2:0. 

Na klupu je seo Klaudio Ranijeri. Bio je to njegov povratak u Premijer ligu posle skoro dve godine. Smatralo se da će njegovo iskustvo biti od značaja da Fulam nađe sebe među najboljim engleskim klubovima. Posle 28 kola londonski tim je pretposlednji sa samo 17 bodova i teško da će se spasiti od ispadanja. Iznad njega je Kardif, koji je isto u opasnoj zoni, a ima osam bodova više.

Šest trenera je u istoriji Premijer lige (od 1992) čak bilo i kraće na klupi nekog kluba nego Ranijeri na Fulamovoj

- Klaudio je došao u klub u teškoj situaciji, dobio je ekipu koja je u prethodnih osam mečeva osvojila tek jedan bod. Odmah se video njegov doprinos, ali nije mogao da održi dobre rezultate. Zahvalan sam mu na trudu i on iz kluba odlazi kao naš prijatelj. Siguran sam da će uskoro doživeti neki uspeh - naveo je predsednik ekipe Šahid Kan. 

Ranijeriju je presudio poraz od Sautemptona na njegovom terenu (2:0).

- Naravno da sam razočaran skorašnjim rezultatima i time što nismo mogli da održimo dobre rezultate kao što su bili kada sam došao. Zahvaljujem se klubu, igračima i navijačima na podršci koju su mi pružili tokom boravka - rekao je Ranijeri.

Do imenovanja novog trenera tim, u kojem se Aleksandru Mitroviću nedavno pridružio Lazar Marković, vodiće Skot Parker.

2024 © - Vesti online