Četvrtak 28.02.2019.
19:10
Z. Vicelarević - Vesti

Nagradu pojeli u slast

Z. Vicelarević
Pobednica Rada Krneta

Njih zasad osam devojčica predstavile su se spletom igara iz Srbije i izmamile gromoglasni aplauz publike. Uz Pitijadu, priređena je i mini izložba delova srpskih narodnih nošnji iz bogate riznice koju poseduje SKUD Oro.

Posle nastupa, a da bi došli do najbolje pite, spontano izabrani stručni žiri u sastavu, Milanka Otašević, Milan Duvnjak i Željko Branković, svi iz Frankfurta, imao je prilično težak zadatak da izabere pitu pobednicu.

Z. Vicelarević
Svi su se radovali pitama

- Sve su pite ukusne za najbolju ocenu, ali smo morali da izaberemo tri najbolje. Interesantno je da smo svi glasali za isti redosled po ukusu. Drugo i treće mesto pripalo je domaćici Zagi Savić iz Frankfurta sa pitom sa mesom i pitom sa sirom, a prvo mesto je osvojila pita sa sirom Rade Krnete - rekao je u ime tročanog žirija Milan Duvnjak.

Pitama su se najviši radovali gosti i publika koji su posle proglašenja, a uz simboličan prilog, mogli da uživaju u divnim ukusima. Pitijadu je muzički ispratio Milan Krajnović na harmonici.

Z. Vicelarević
Dobile aplauz: Folklorašice SKUD Oro

Recept iz Prokuplja

Pitu sa sirom, koja ovoga puta nije izborila mesto među prve tri, napravila je Ljiljana Radojičić, a da donesu pomogli su unuci Adrian i Luka.

- Recept je domaći od starina, tačnije od moje majke sam videla kako se pravi još dok sam bila devojka. Poreklo ove pite je iz Prokuplja. Sama razvučem kore sa oklagijom, a danas su mi društvo pravili moji unuci, kaže nam Ljiljana.

2024 © - Vesti online