Četvrtak 28.02.2019.
14:56 >> 15:09h
kurir.rs

Preokret: Tači, Ljimaj i Ahmeti saglasni da suspenduju takse Srbiji?

EPA//Valdrin Xhemaj
Hašim Tači

Tači, Ljimaj i Ahmeti su to potvrdili u razgovoru sa američkim zvaničnicima Nacionalnog saveta za bezbednost, Džonom Eratom i Vilijamom Berklijem, saopšteno je iz Tačijevog kabineta, preneo je prištinski Zeri.

Oni su, navodi se, izrazili spremnost da postupe po zahtevu SAD za suspenziju taksi i nastavak dijaloga sa Beogradom.

Napominje se da su izrazili istovremeno zabrinutost zbog, kako se tvrdi, "agresivnih akcija Beograda".

Na sastanku je, stoji u saopštenju, bilo reči o nastavku dijaloga sa Beogradom i postizanju sveobuhvatnog sporazuma, a zajednički zakljucak je da bi "sporazum trebalo da bude konačan uz međusobno priznanje".

Dodaje se da je Tači ponovio da Priština ni po koju cenu i ni pod kojim okolnostima neće dopustiti da odnosi i posebno prijateljstvo sa SAD bude narušeno.

Ahmeti demantovao Tačija

Špend Ahmeti, lider opozicione SDP i jedan od dvojice kopredsedavajućih prištinskog tima za nastavak dijaloga sa Beogradom, demantovao je danas da se na sastanku sa američkim zvaničnicima, izjasnio za suspenziju taksi nametnutih na proizvode iz Srbije i BiH. Ahmeti je na svom fesjbuk profilu naisao da se tim za dijalog nije izjasnio o suspenziji taksi.

"Postoje stavovi različitih subjekata i oni su već poznati javnosti. Štaviše, nisam naveo suspenziju ni na ovim niti na drugim sastancima. Razgovarali smo o razumnosti poreza i zašto je to potrebno", napisao je Ahmeti.

Naveo je da pozicija SAD jasna.

"Razlog za porez je takođe jasan. Sada je na Kosovu da odluči šta je strateški interes. Svaka akcija koja se vidi kao lična pobeda i izborna pobeda će podriti Kosovo i njegovu pregovaračku poziciju", napisao je Ahmeti.

2023 © - Vesti online