Petak 01.03.2019.
01:30
Telegraf.rs, Vestionline

Uz pomoć ovog trika smršaćete duplo više kilograma nego što vam dijeta obećava

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pomaže, ali se mnogima čini kao gubljnje vremena, pa se neki uopšte ne trude ni da pokušaju. Stvar je u tome da jednom kada krenete sa time, ne treba vam mnogo vremena za to, već svega 15 minuta dnevno. Novo istraživanje objavljeno u magazinu "Obesity" istraživača sa Univerziteta Južna Karolina, pokazalo je da j eovoliko vremena potrebno da bismo zabeležili šta smo i kada pojeli.

- Ljudi to mrze, misle da je nepotrebno i ružno, ali smo se mi zapravo pitali koliko nam vremena treba za ovako nešto u toku dana, rekla je autorka istraživanja doktorka Džin Harvi.

Kako bi odgovorili na to pitanje, Harvi i njen tim procenjivali su navike u ishrani 142 muškaraca i žena. Volonteri su se javljali jednom nedeljno za grupnu sesiju kod dijetetičara i upoznavali ga sa hranom koju su pojeli svakog dana tokom 24 nedelja.

Oni koji su bili najuspešniji i uspeli da smršaju 10 odsto svoje ukupne težine potrošili su 23,2 minuta dnevno u praćenju hrane koju su pojeli tokom dana. Do kraja istraživanja, nakon 6 meseci praćenja, oni su smanjili vreme na 14,6 minuta dnevno.

Najbolje od svega jeste što ne morate svaki zalogaj da upisujete već možete da upišete i samo šta ste konkretno jeli toga dana. Oni koji su detaljisali nisu imali bolje rezultate, već oni koji su redovno to radili.

- Oni koji su pratili upisivali tri ili više puta u toku dana bili su uspešniji. Tako pazite na sebe i na unos hrane, dodala je Harvi.

Ukoliko želite da se kazaljka na vagi pomeri u pravcu u kom želite, onda razmislite o tome da pratite šta ste sve pojeli u toku dana.

2024 © - Vesti online