Četvrtak 28.02.2019.
10:23 >> 12:14h
Vestionline

Hrvatska: Otac bacio četvoro maloletne dece sa prvog sprata

commons.wikimedia.org
Grad Pag

Nakon prvog pregleda i obavljenih rendgenskih snimanja, dvoje, od četvoro dece koje je otac bacio kroz prozor sa visine od oko šest metara, starosti sedam i osam godina zadobilo je teže povrede i smešteni su na odeljenje intenzivne nege, dok je drugo dvoje dece, starosti tri i četiri godine, zadobilo lakše telesne povrede. 

Dvoje mlađe dece i daje je pod lekarskim nadzorom, rekao je za lokalni portal "Zadarski", direktor bolnice prof. dr Željko Čulina. Direktor Zavoda za Hitnu medicinu Zadarske županije Predrag Orlović rekao je za Antenu Zadar da je dvoje dece životno ugroženo.

"Na teren su izašle dve ekipe Hitne pomoći, jedna s Paga i jedna Zavoda Ličko-senjske županije, ispostava Novalja. Naši su preuzeli dvoje teže povređene dece", rekao je Orlović.

Radio Zadar je objavio da je reč o "problematičnoj porodici koja je doselila u Pag" iz Slavonije, tačnije iz Virovitice.

Ovim povodom oglasio se odmah i premijer Andrej Plenković koji je rekao da je Hrvatska zgrožena ovim monstruoznim činom na Pagu.

- Doslovno smo svi potreseni s ovakvim, do sada barem ja ne pamtim, činom koji se dogodio na Pagu - kazao je premijer na početku sednice vlade.

Policija utvrđuje okolnosti ove teške tragedije i u okviru svoje nadležnosti će preduzeti mere krivičnopravne zaštite dece.

Počinilac ovog monstruoznog dela, otac dece je priveden u policiju, preneo je portal 24sata.
Mediji prenose svedočenje komšija koji kažu da je porodica doselila pre 10 godine iz Slavonije u Pag, i da je i ranije bilo nekih problema.

Majka dece, koja je bila na licu mesta, krenula je ka bolnici gde su deca smeštena, ali ju je policija vratila. Mediji prenose da je majka domaćica i da ima još jednu ćerku iz prvog braka staru 18 godina koja joj je oduzeta i živi u Rijeci.

2022 © - Vesti online