Sreda 27.02.2019.
22:57
Vestionline

Barselona nokautirala Real u Madridu (VIDEO)

Tanjug/AP
Luis Suarez na sedmom nebu, Real na kolenima

Druga bi se priča pričala da su u prvom poluvremenu Francuz Benzema i Brazilac Vinisijus iskoristili zrele šanse, ali nisu. Barselona je dočekala svoje prilike, a pretočila ih je u ubedljivu pobedu protiv najljućeg rivala u njegovoj avliji.

Trofej će pokušati da sačuva i peti put uzastopce 25. maja na Betisovom stadionu u Sevilji. Možda joj baš taj tim bude suparnik. Sutra se na Mestaji sastaje u revanšu s Valensijom koja je kući donela povoljnih 2:2.

I Real je dobro prošao u Barseloni, ali se pred svojom publikom proveo kao bos po trnju. Prvi gol je dao Luis Suarez u 50. minutu, u 69. minutu je francuski half Rafael Varan sproveo loptu u sopstvenu mrežu, a urugvajski napadač je i zapečatio sudbinu "kraljevskog kluba" i to panjenkom iz penala u 73. 

Realu je ovo najubedljiviji poraz u kupu kod kuće još od februara 1994. Tada je isto s 3:0 izgubio od Tenerifea, kome je pripala i prva utakmice u četvrtfinalu (2:1).

Suarez u Ligi šampiona posti u gostima već 16 utakmica tj. više od 25 sati igre. U španskom fudbalu posta za njega nema ni protiv Barsinog večitog rivala. Kada je katalonski tim u prvom delu šampionata pregazio Real s 5:1 na Nou kampu, bio je trostruki strelac. Sad je dao dva gola, a u Madrid se vraća sa svojima već u subotu u još jednom "klasiku" u šampionatu.

  

2024 © - Vesti online