Sreda 27.02.2019.
21:53
Vestionline

Bivši Trampov advokat: On je prevarant i lažov

Tanjug/AP
Majkl Koen svedoči u Kongresu SAD

Očekuje se da otvoreno govori o Trampovim biznis-planovima i potencijalnom kršenju zakona, u kampanji i pošto je izabran za predsednika.

Koen je u govoru nazvao Trampa "rasistom i prevarantom". Tramp je, kako tvrdi Koen, rekao da crnci nikada neće glasati za njega jer su suviše glupi. 

Majkl Koen tvrdi da je Tramp tokom kampanje 2016. pregovarao o izgradnji nebodera u Moskvi, ali da je o tome lagao. On je rekao da mu Tramp nije direktno naredio da laže o biznisu u Moskvi, ali da "bi me pogledao u oči i rekao mi da nema nikavih poslova u Rusiji i onda izašao i lagao američki narod rekavši istu stvar". 

Takođe, tvrdi da je znao da je njegov savetnik Rodžer Stoun bio u kontaktu sa osnivačem Vikiliksa Džulijanom Asanžom i da je znao da će hakovani mejlovi Demokratskog nacionalnog komiteta biti objavljeni. 

Koen kaže da Donald Tramp nije očekivao da će pobediti na izborima, već da ih je video kao "marketinšku priliku". 

U pripremljenom govoru, kako prenose mediji, Koen će u detalje objasniti da mu je predsednik tražio da dvema porno-glumicama isplati novac kako bi ćutale o aferama sa njim, preneo je Glas Amerike. Koen tvrdi da je lično Tramp potpisao 11 čekova i da će za to Kongresu obezbediti kopije. 

Majkl Koen je već jednom odložio svoje svedočenje u Kongresu zbog "pretnji predsednika Trampa njegovoj porodici". Ranije je priznao da je lagao članove Kongresa o svojoj ulozi u Trampovom poslovnom predlogu o izgradnji Trampove kule u Moskvi tokom predsedničke kampanje. 

Majkl Koen je zato osuđen na tri godine zatvora, a na izdržavanje kazne treba da se javi u maju 2019.

2024 © - Vesti online