Sreda 27.02.2019.
17:48
Vestionline

Haradinaj: Albanci u dijaspori potrebni Prištini

EPA//Valdrin Xhemaj
Ramuš Haradinaj

Haradinaj je rekao da se razgovaralo na mnoge važne teme, kao i da su Albanci koji žive u Americi potrebni Prištini, ali i svim Albancima bez obzira gde žive. Haradinaj je iskoristio ovu priliku da sve Albance u dijaspori pozove da glasaju za svoje sunarodnike na izborima, koji će prvi put nakon 20 godina, biti održan u samostalnoj opštini Tuzi, u Crnoj Gori.

- Razgovarali smo o mnogim temama, od problema sa kojima se suočavamo na Kosovu, izborima koji će 3. marta biti održani u Tuzima i da treba da glasamo za Albance, pozivam sve Albance da glasaju. Albanci na Balkanu i u Americi treba da nastave da budu zajedno - rekao je Haradinaj, preneo je portal Telegrafi.

Gjonaj je naglasio potrebu za nastavkom dijaloga sa Beogradom i dodao da su odnosi Prištine i SAD bili i uvek će, kako je rekao, biti jaki.

- Nastavak dijaloga je u interesu Kosova, to pomaže da se izgradi budućnost svih Albanaca u svetu. Odnosi između Kosova i SAD su jaki i uvek će biti. Kosovo je nezavisna zemlja i kao takva i deluje - rekao je Gjonaj.

On je rekao da u Prištinu nije došao da bi razgovarao o ukidanju taksi koje je Priština nametnula Srbiji i BiH.

Tokom susret Gjonaja sa Veseljijem, predsednik kosovskog parlamenta je rekao da su Albanci u SAD i dalje "snažna veza između SAD i zemlje iz koje potiču".

Ocenio je, prenosi Telegrafi, da je albanska dijaspora i dalje jedno od, kako je rekao, "glavnih sredstava države Kosovo i njenih građana".

2024 © - Vesti online