Sreda 27.02.2019.
17:00
sputniknews.com

Crvena poternica za Duškom Kneževićem

youtube/ Radio Televizija Budva
Duško Knežević

"Za D.K. je raspisana crvena Interpolova poternica na zahtev NCB Interpola iz Podgorice, a u vezi sa predmetom koji protiv njega vodi Specijalno državno tužilaštvo", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Prethodno je Advokatski tim predsednika "Atlas grupe" Duška Kneževića saopštio kako je utvrdio da ne postoji nikakva međunarodna poternica za Duškom Kneževićem.

"Kao što je RTCG slagala javnost da je Knežević u Moskvi, tako je opet slagala da je za njim raspisana crvena poternica. Knežević slobodno putuje u zemlje Šengena, a u London se juče vratio iz jedne od zemalja šengenske zone. Advokatski tim na čelu sa Stivenom Kejom, jednim od najpoznatijih svetskih advokata u oblasti krivičnog prava i predsednikom komore "Bedford Row", ima direktnu komunikaciju sa sedištem Interpola u Lionu. Ne postoji odluka da se za g. Kneževićem raspiše međunarodna poternica", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Knežević slobodan građanin Velike Britanije, "koji ima sva prava da se bavi raskrinkavanjem političko-mafijaškog sistema u Crnoj Gori, koji nad njim sprovodi politički progon. G. Knežević nastavlja sa svojim delovanjem, čiji su se rezultati nedavno videli i na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, na kojoj niko od vodećih zapadnih zvaničnika nije hteo da se sastane sa Milom Đukanovićem".

2024 © - Vesti online