Sreda 27.02.2019.
11:17 >> 12:58h
Vestionline

"Smemo li priuštiti loš izbor, s obzirom na oružje koje imamo?"

EPA/Arshad Arbab
Imran Kan

​- Pakistanska avijacija je blagovremeno otkrivena i indijsko vojno vazduhoplovstvo dalo je trenutan odgovor - naveo je Raviš Kumar, portparol Ministarstva spoljnih poslova Indije.

Dodaje i da je u ovom okršaju oboren i indijski Mig-21 a pilot se zvanično vodi kao nestao, dok pakistanske snage tvrde da su ga zarobile. Pakistan je ranije saopštio da je oborio dva indijska aviona i zarobio pilote.

Premijer Pakistana Imran Kan kaže da se njegova strana zalaže za pregovore.

- Ako do rata dođe, ja neću imati nikakvu kontrolu nad tim. Ako želite da razgovaramo o terorizmu, mi smo spremni. Zdrav razum mora da prevlada u ovoj situaciji. Trebalo bi da sednemo i razgovaramo - rekao je Kan.

- Istorija nam pokazuje da su ratovi puni loših izbora. Moje pitanje je da li smemo priuštiti loš izbor, s obzirom na oružje koje imamo - dodao je tokom televizijskog obraćanja naciji.

On je pre toga izjavio da će "u slučaju moguće indijske agresije Pakistan morati da reaguje i uzvrati istom merom".

Pakistan je nešto ranije saopštio da je oborio dva indijska vojna aviona, samo dan nakon što su indijski borbeni avioni pokrenuli vazdužne napade na pakistanski deo Kašmira, u znak odmazde za militantni napad na indijske trupe u Kašmiru od 14. februara, u kojem je poginulo najmanje 40 vojnika.
 

2024 © - Vesti online