Utorak 26.02.2019.
13:15
Solidarnost za Kosovo

Kupljeni novi medicinski aparati vredni 30 000 evra

Solidarnost za Kosovo
 

Navedena donacija će znatno olakšati pružanje osnovne zdravstene zaštite stanovnicima Kosovskog pomoravlja i centralnog Kosova.

- U okolnostima u kojima žive Srbi na Kosovu i Metohiji, pitanje zdravstvene zaštite se nameće kao jedno od važnijih za njihov opstanak. Zbog nedostatka medicinske infrastrukture, pacijenti su ponekad primorani da se leče u drugim gradovima, što povećava njihove troškove i otežava im život. Kupljena dva medicinska aparata predstavljaju još jedan mali ali veoma bitan korak u cilju obezbeđivanja bolje zdravstvene nege za žitelje enklava - istakao je Arno Gujon, predsednik NVO Solidarnost za Kosovo.

Solidarnost za Kosovo
 

Humanitarna organizacija "Solidarnost za Kosovo" već duži niz godina realizuje humanitarne projekte na polju zdravstvene zaštite.

Počev od 2015. godine, donirana su dva porođajna i dva operaciona stola za porodilište u Kosovskoj Mitrovici, 2016. godine je kupljeno ambulantno vozilo za selo Osojane dok je prošle godine uvedeno centralno grejanje u ambulantu u selu Livađe.

2021 © - Vesti online