Sreda 27.02.2019.
03:30
A. Šišić - Vesti

Usne kao adut privlačnosti: Karmin po meri muškarca

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Po nekom nepisanom pravilu, kraljicom karmina nazivaju crveni ruž i njega jači pol najviše voli.

Damama on pruža dozu glamura i ističe blistavost zuba. U poslednje vreme u trendu su "krvavi" mat ruževi. Ako lepotice nemaju jedan takav u neseseru, uvek mogu da namažu uobičajen crveni karmin, preko stave maramicu i nanesu malo pudera u prahu kako bi postigle željeni efekat.

Šminkeri kažu da takozvane njud usne ne izlaze iz mode. Karmini u boji pudera i kože su više nego popularni, a muškarcima deluju najprirodnije pa ih zato hvale na sva zvona. Ako devojke pak nemaju takve nijanse, uvek mogu da namažu na usne labelo i preko nanesu malo pudera, pa opet hidriraju usne labelom i dobiće bež nijansu.

Ako bi jači pol mogao da bira šminku svoje nežnije polovine, većina bi izabrala da devojke nikad ništa ne stavljaju na usne. A kada zavire u neseser sa karminima i sjajevima, da se oni pitaju uvek bi rekli dami da stavi samo balzam.

Tragovi preljube

Mnogi smatraju da muškarci zaziru od jarkih ruževa jer se gnušaju tragova koji oni ostavljaju, ali i izjava dama: "Ne ljubi me, pokvarićeš mi šminku". Zna se takođe da je jedan od glavnih dokaza za preljubu mrlja od karmina na košulji, pa nije ni čudno što ruževi uteruju strah u kosti pripadnicima jačeg pola.

Čerčilova mudra odluka

Statistika govori da prosečna žena u životu potroši blizu 15.000 dolara na šminku. Od tog iznosa oko 2.000 dolara ide na ruževe. Koliko je karmin kroz istoriju važan za jači pol pokazuje činjenica da dok se mnogi kozmetički preparati nisu prodavali u Velikoj Britaniji tokom Drugog svetskog rata, ruž je zadržan u proizvodnji jer je Vinston Čerčil verovao da karmin na usnama dama diže moral.

2024 © - Vesti online