Ponedeljak 25.02.2019.
18:39
Vestionline

"Kepa ne bi više smeo da brani za Čelsi"

EPA/Neil Hall
Kepa Arizabalaga

Saton tvrdi da je neverovatno da jedan igrač odbija da bude zamenjen na gol-crti.

- Posle ovoga, Kepa više nikad ne bi trebalo da brani za Čelsi. Odbiti zamenu je sramotno. Odvratno. Nikada tako nešto nisam video na fudbalskom terenu. To je krajnji nedostatak poštovanja igrača prema menadžeru. Kakav to primer daje mlađima koji čine prve korake u fudbalu? - zapitao se Saton. 

Fudbaler koji je jednu sezonu proveo u londonskim Plavcima istakao je šta bi se desilo sa Arizabalagom u njegovo vreme.

- Incident je užasan po Sarija. Da se to dogodilo u vreme kada sam ja igrao, mi igrači bismo odvukli sa terena Arizabalagu. Zašto niko od igrača Čelsija na Vembliju nije pokušao nešto? Kako sada Sari može da ostane u svlačionici i da očekuje da Kepa ili neko drugi od igrača, slede njegove instrukcije? Kepa je takođe pokazao da ne poštuje kolegu Vilija Kabaljera i ovo će sigurno pogoršati njihov odnos - smatra Saton. 

Saton je naveo i da je Mauricio Sari izgubio autoritet kod igrača.

- Mogao je da spasi obraz na kraju da je rekao kako će Kepa biti kažnjen. Umesto toga, rekao je da golman nije uradio ništa loše. Videli smo svi Sarijevu reakciju kada je Kepa odbio da izađe. Videli smo da je otišao prema tunelu. Njegov intervju posle meča je znak slabosti. Kako će ga igrači poštovati posle ovoga? Bez obzira na to da li je ovo Sarijev kraj ili ne, Kepino ponašanje se ne može opravdati - zaključio je Saton.

2019 © - Vesti online