Ponedeljak 25.02.2019.
19:10
Ž. Marković - Vesti

Druženje i na skijama

Ž. Marković
Porodice Marić, Milosavljević, Milenković i Arsenijević ispred hotela Plunhof

- Mi dolazimo u hotelu Plunhof u mestu Ridnau u Tirolu četiri godine zaredom. Skoro uvek dolazimo na nedelju dana. U hotelu vlada porodična, topla atmosfera. Čak smo i ostale goste naučili da nazdravljaju sa "živeli" i da ukrštamo ruke. Mnogo nas cene i raduju se kad dođemo - kaže Nenad Milenković rodom iz Gornjeg Statovca kod Prokuplja, a živi u Badenu u Švajcarskoj.

Miroslav i Radmila Ćuskić iz Herbruka išli su na sankanje u Bihler kod Apencela.
- Bili smo na jednodevnom izletu. Peli smo se oko 45 minuta peške po snegu, da bismo se spustili sa sankama jedno kilometar nadole. Čovek mora malo da se i namuči ako želi da uživa. Sa nama su bila i deca od moje sestre Akilika i Uroš Rakić iz Tojfena. Poneki put idemo vikendom i na dalje destinacije, kad imamo više slobodnih dana - kažu Ćuskići.

Familija Dašić iz grada Štajna am Rajnu po peti put je bila u Ahenkirhu (Tirol-Austrija).
- Uvek dođem na nedelju dana u hotel Kordial sa decom Vukom, Novakom i Dunjom i sa suprugom Ružicom. Deca se veoma lepo ovde osećaju a i mi uživamo pored njih - kaže Labud Dašić.

Raj u Davosu

- U Davos idemo svakog februara kad deca imaju sportski raspust. Svi skijamo, deca su stala na skije sa četiri godine. Trenutno smo samo nas četvoro u Davosu, ja, žena Snežana i deca Anastasija i Stevan, jer starija ćerka Emilija ima obaveze na poslu i prvi put nije sa nama. Ovde ima dosta naših zemljaka koji rade u restoranima, prodavnicama, a srećemo i dosta zemljaka na stazi , koji su kao i mi sa decom na odmoru - izjavio je Toplica Petrović, rodom iz sela Supska kod Ćuprije.

2024 © - Vesti online