Ponedeljak 25.02.2019.
10:49
Vestionline

Prijović ima novog trenera, Al Itihad smenio Bilića

twitter.com/ittihad
Bilić pred igračima na jednom od poslednjih treninga

Posle 21 kola u prvenstvu Saudijske Arabije Al Itihad je pretposlednji među 16 timova, a ispadaju dva najlošija. Prvi tim iznad opasne zone ima samo bod više, ali su ambicije kluba iz Džede, drugog po veličini grada države (posle prestonice Rijada) i njene najveće luke, bile mnogo veće.

Ceh je platio hrvatski trener Slaven Bilić (50), koji je preuzeo tim od petog kola, pošto je njegov prethodnik Argentinac Ramon Anhel Dijaz (59) startovao s tri poraza. U minulom kolu je Al Itihad pretrpeo neuspeh na svom terenu s 2:0 od vodećeg Al Hilala, u kojem igra doskorašnji Zvezdin half Miloš Degenek, australijski reprezentativac.

Umesto Bilića na klupu je vraćen čileanski stručnjak koji je na njoj bio od jula 2016. do juna 2018, a Al Itihadu je doneo dva trofeja u domaćim kup takmičenjima. Tako napadač našeg državnog tima Aleksandar Prijović (28), koji je stigao iz Paoka početkom godine, ima novog trenera. Pod njim mu možda i krene u golgeterskom učinku. Odigrao je tri poslednje utakmice od početka do kraja ali mrežu nije zatresao.

Pre njegovog dolaska u timu je bio Zvezdin bivši napadač Aleksandar Pešić (26). Bilić ga je u početku stavljao u sastav, a onda je pao u drugi plan. Otišao je u Seul.

twitter.com/ittihad
Prijović sa saigračem na treningu
2024 © - Vesti online